Engelli Öğrenci Danışmanlarımızla Düzenlediğimiz Toplantımız Hakkında

Etkinlik Tarihi : 10 Şubat 2023 - 21 Kasım 2023
Etkinlik Yeri : Antalya

Akdeniz Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından Engelli Öğrenci Danışmanları toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrencilerin depremden dolayı uzaktan eğitime geçilmesi ile ilgili olarak eğitim süreçlerinde alınan önlemler, karşılaşabilecekleri güçlükler ve eğitimsel uyarlamalar ele alındı. Toplantı Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker koordinasyonunda Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım ve üniversite birimlerinde öğrenim gören engelli öğrencilerden sorumlu Engelli Öğrenci Danışmanları katılımlarıyla gerçekleştirildi.

DERSLERE AKTİF KATILIMLARI İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Birim danışmanlarının süreçle ilgili değerlendirmeleri, önerileri, sağlayacakları desteklerle şekillenen toplantıda konu ile ilgili olarak Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım “Pandemi sürecinde uzaktan eğitimle ilgili olan sınavımızı çok başarılı bir süreçle tamamladığımız için, depremin etkisiyle uzaktan eğitime geçtiğimizde karşılaşma ihtimalimiz olan sorunlar üzerinde hemen önlemlerimizi alarak çalışmalarımıza başladık. Şu anki süreçte önceliğimiz üniversitemize yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerimizdi. Bu öğrencilerimize uzaktan eğitim kararının açıklandığı an Microsoft Teams’e nasıl erişecekleri ile ilgili bilgiler verilmiş, gereksinimleri belirlenmiş ve deneyimli öğrencilerimizden akran grubu oluşturularak akran desteği sağlanmaktadır.” dedi.

Toplantıya katılan tüm engelli birim danışmanlarına destekleri için teşekkür eden Sardohan Yıldırım, “Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde derslere aktif ve verimli bir şekilde katılabilmeleri için gereksinim duyabilecekleri uyarlamalarla ilgili çalışmalarımız hız kesmeden, tüm akademik ve idari birimlerimizle iş birliği içinde devam etmektedir. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün mesleki ve idari deneyimi, önleyici uygulamalarıyla uzaktan eğitim sürecini sorunsuz olarak sürdürmeyi planlamaktayız.” şeklinde konuştu.

1_1600x1082.jpg

Eklenme tarihi :20.03.2024 13:51:15