Polonya’dan Akdeniz Üniversitemize Ziyaret

Polonya’da bulunan Szczecin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü engelsiz üniversite çalışmaları kapsamında eğitim almak için Akdeniz Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi.

Polonya’da bulunan Szczecin Universitesindeki Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Justyna Markitoń ve çalışma ekibinden Paweł Cichecki, Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Akdeniz Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Eğitimde engelli öğrenci biriminin çalışma süreçleri, üniversitede öğrenimlerine devam eden özel gereksinimli öğrencilere sunulan akademik, sosyo kültürel, teknolojik ve fiziki uyarlamalar anlatıldı. Ziyaret kapsamında ayrıca Engelli Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı, Engelli Öğrenci Birimi, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Kariyer Merkezi ziyaret edildi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ TÜM İNSANLIĞIN HAKKI

Engelsiz üniversite anlayışıyla yürüttükleri çalışmalarla Türkiye’deki üniversiteler arasında öncü olduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, bu alanda uluslararası bir üniversiteden de böyle bir ziyaret gerçekleştirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Eğitime erişimde fırsat eşitliğinin tüm insanlığın en temel hakkı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cengiz Toker, bunun için yürüttükleri çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini bildirdi.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİMİZ ARTACAK

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım da, “Birimimize eğitim almaya gelen meslektaşlarımıza öncelikle birimimizin işleyişini, Yardımcı Teknolojiler Ofisimizdeki gelişmelerimizi ve Kariyer merkezinin çalışmalarını anlattık. Engelli öğrenci birimini yurtdışındaki üniversitelerin Engelli öğrenci birimlerine eğitim verebilecek kapasiteye çıkarttığımız için çok mutluyuz. Yurt dışındaki üniversitelerle olan iş birliği ortaklıklarımız engelli öğrencilerimizin kariyer gelişimleri, Erasmus projelerine katılımları gibi konularda daha da artacak.” dedi.

Eklenme tarihi: 3.11.2023 11:22:32
Son güncelleme: 6.11.2023 12:41:32