A.Ü. Engelli öğrenci birimi bilgilendirme asistanı v1.0

A.Ü. Engelli Öğrenci Birimi Bilgilendirme Asistan Uygulaması hakkında

Üniversitimizde engelli bireylere yönelik hizmetlerimiz ile ilgili öğrencilerimizin ve ziyaretçilerimizin
daha etkin bilgi alabilmelerini sağlamak amacıyla. “Görme engelli teknolojileri uygulama birimi” tarafından
“A.Ü. Engelli öğrenci birimi sanal asistan” uygulaması beta süreciyle yayınlanmaya başlamıştır.

Uygulama temel özellikleri
  • Yazılım içerisinde ddiyaloglar seslendirilmiştir.
  • Engellilere yönelik hizmet ve olanaklara ilişkin bilgilerin kolayca öğrenilmesi mümkün kılınmıştır.
  • Uygulama kullanıldığı tarayıcının diyalog yapısını kullandığı için, çalıştırıldığı sistemin erişilebilirlik seçenekleriyle uyumluluk göstermektedir.
  • Her çıkan diyalog ekranında nasıl yönlendirileceğine dair açıklamalara yerverilmiştir.
  • Uygulama erişilebilirlik, ulaşılabilirlik ve eğitim alanlarında bilgileri kullanıcının tercihine göre sunmaktadır.

Asistanı buradan çalıştırabilirsiniz.