Dönem içinde uygulanacak bireysel uyarlamalar hakkında bilgilendirme

Derslerde ve sınavlarda uygulanacak bireysel uyarlamalara ilişkin başvuru işlemleri hakkında bilgilendirme

Bireysel uyarlama nedir ?

Bireysel uyarlama engelli öğrencilerin derslerde ve sınavlarda eşit ve erişilebilir koşullarda eğitim alabilmelerini içeren bir başvuru mektubudur.

Bireysel mektubu neleri içerir?

Engel guruplarına göre ders materyali desteği, okuyucu, işaretleyici ve derslere çalışam dönemlerinde gönüllü desteği gibi birçok düzenleme hakkında bilgileri içerir.

Bireysel uyarlama mektubu başvuru süreci nasıl işleyecektir?

• Buradan uyarlama mektubunu indiriniz.
  • İndirdiğiniz uyarlama mektubunda en uygun düzenlemeyi belirleyerek doldurunuz ve üç nüsha halinde çıktısını alarak, hocanıza, engelli öğrenci birimi koordinatörüne ve sizin imzanızla birlikte, engelli öğrenci birim koordinatörlüğüne teslim ediniz.
  • Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünde, gerekli değerlendirmelerin yapılmasından sonra, dersin uyarlama sürecini takip etmeniz gerekecektir.