Türkiye Engelsiz Bilişim Duyurusu

Resim beyaz arka plan üzerinde siyah ve kırmızı yazılardan oluşuyor en altta ise açık mavi renkte çizimler var. Sol üst köşede Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu logosu bulunmaktadır. Logo Mavi kalın bir çember ve onun alt orta kısmını kesen kalın mavi bir çizgi içeriyor. Çemberde beyaz büyük harflerle Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu yazıyor. Çizginin alt kısmında 2011 yazıyor. Logonun ortasında açık gri bir türkiye haritası ve siyah silüetler var. Bu silüetlerden biri tekerlekli sandalyede ve dünya şeklinde bir topla oynuyor. Tekerlekli sandalyede olan silüet erkek ve karşısında ayakta duran bir kadın silüeti var. Logonun hemen yanında kahverengi büyük harflerle yazılmış Biltevt'18 yazısı var ve bunun altında kırmızı büyük harflerle Uluslararası engelsiz bilişim kongresi, onun altında ise siyah kalın bir fontla tırnak içerisinde ''Bilişim teknolojilerinde evrensel tasarım yazıyor.Fotoğrafın sağ üst köşesinde ve bu yazıların hemen yanında Manisa Celal Bayar üniversitesi logosu bulunmaktadır. Logo koyu mavi açık mavi ve kırmızı renklerden minimalist bir çizimle oluşturulmuş lale figürü ve yanında 25 rakamı, altında ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi yazısından oluşmaktadır. Fotoğrafın ortasında Ön Duyuru başlığı var kırmızı büyük harflerle yazılmış bu başlığın altında ''Uluslararası Engelsiz Bilişim 2018 Kongresi'' Eylül 2018'de, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğiyle Mansa'da düzenlenecektir. Kongre sekreteryası Manisa Celal Bayar Üniversitesi(Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Sekretaryası) Tarafından yürütülecektir. Önemli Tarihler 15 Mart 2018 Kongre Kesin duyurusu 20 Mayıs 2018 Bildiri özetleri gönderimi son tarihi 20 Haziran 2018 Özel oturum teklifi gönderimi son tarihi 20 haziran 2018 Bildiri özetleri değerlendirme sonuçlarının ilanı 10 Ağustos 2018 Bildiri tam metin gönderimi son tarihi  30 Ağustos 2018 Kongreye kesin programının ilanı Temalar  Akıllı şehirler-Bilişim Teknolojilerinde Erişilebilirlik- Elektronik Haberleşmede Engelsiz Erişim Çalışmaları- Eğitimde Bilişim Teknolojileri- İstihdam ve Bilişim- Mobil Öğrenme- Uzaktan Öğrenme- Engelli ve Medya- e-devlet Uygulamaları- Hayatı Kolaylaştıran Yazılımlar- Başarı Hikayeleri- Dünya ve Avrupa Birliği Uygulamaları-  Üniversiteler ve Bilişim- Inovasyon ve Girişimcilik- Görme Engelliler ve Bilişim- İşitme Engelliler ve bilişim- Otizm ve Bilişim. yazmaktadır. Yazının altında /engelsizbilisim yazıyor ve bunun üstünde facebook twitter ve youtube logoları var. Resmin alt kısmında açık mavi çizimler bulunmaktadır.En altta değişik ülkelerin sembolü olabilecek figürler   gölge şeklinde resmedilmiş.